Τερρυ Πράτσετ: Κάτι που θα διάβαζες μόνο στα βιβλία του

Ιανουαρίου 25, 2008

Αλλά το διαβάζεις στις σημερινές ειδήσεις. Κάτι απίστευτα αστείο που θα διάβαζες σίγουρα σε ένα από τα πολλά βιβλία του Τέρι Πράτσετ (βλέπε Δισκόκοσμο) είναι αυτό που συνέβη αυτές τις μέρες στην Αγγλία.

Ένας τύπος έκρυβε για 4 χρόνια ένα αυθαίρετο μικρό κάστρο που είχε φτιάξει σε μια πόλη έξω από το Λονδίνο … πίσω από πολλές δέσμες αχύρου. Πάρα πολλές δέσμες αχύρου. Το έκρυβε γιατί υπάρχει ένα παράθυρο σε ένα νόμο που λέει ότι αν δεν έχει υπάρξει καταγγελία για μια κατοικία που δεν έχει άδεια κατασκευής μέσα σε 4 χρόνια τότε μπορεί να θεωρηθεί νόμιμη. Φυσικά το συμβούλιο θεωρεί ότι δεν ισχύει αυτό το παράθυρο για τη συγκεκριμένη κατοικία γιατί ήταν κρυμμένο πίσω από .. άχυρα. «Κανείς δεν ήξερε ότι υπήρχε κάτι εκεί» όπως είπε ο αντιπρόσωπος του συμβουλίου.

Αυτό το μίνι κάστρο έχει τα πάντα. Και όλα θα καταστραφούν μαζί με μια ξύλινη γεφυρούλα, κάτι πεζοδρόμια, μια μικρή αγωνιστική πίστα κι άλλα.

Ο αντιπρόσωπος συνεχίζει μάλιστα: «Μοιάζει σαν να είναι μια απομίμηση των οικιών των ευγενών της μεσαιωνικής εποχής (tudor) και έχει δυο πύργους από πίσω. … Καταλαβαίνω ότι υπάρχει και ένα κανόνι.»

Τα παιδιά του ιδιοκτήτη αυτού του «κάστρου» είχαν συνηθίσει να βλέπουν μόνο άχυρο από τα παράθυρά τους. Και δεν άφησε το μικρό του γιο να πάει στο σχολείο όταν βάλανε στους μαθητές για εργασία να ζωγραφίσουν τα σπίτια τους.

Η μητέρα του παιδιού λέει: «Δεν μπορούσαμε να τον αφήσουμε να ζωγραφίζει μια μεγάλη μπλε δέσμη από άχυρα. Μπορεί οι άνθρωποι να αρχίζανε να κάνουνε ερωτήσεις.»

Απίστευτα αστείο (από την αγγλική οπτική γωνία)

πηγή: http://news.yahoo.com/s/nm/20080125/od_uk_nm/oukoe_uk_britain_castle

Powered by ScribeFire.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: