Όπου η διαδήλωση θεωρείται έγκλημα

Οκτώβριος 31, 2007

«Πράσινο φως» δίνει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Σανιδάς για τη χρήση των καμερών κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων . Μετά από τις κάμερες που μπήκαν γύρω από τα γήπεδα τώρα ο επόμενος τρόπος πάταξης της βίας είναι η παρακολούθηση των διαδηλώσεων από κάμερες γιατί όπως λένε δεν μπορούν να κατάσχουν υλικό από ιδιωτικές κάμερες, αλλά μόνο να τις ζητήσουν… Καλά μας δουλεύετε; Απλώς βάλτε να καταγράφει στο βίντεο αυτά που βλέπουμε όλοι μας στις ειδήσεις και βρείτε αυτούς που θέλετε. Αν είναι αυτό το πρόβλημα.

Αλλά θα μου πείτε τώρα, κρίμα δεν είναι να πηγαίνουν τόσες κάμερες που έχουν βάλει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες χαμένες; Παρόλο που μας είχαν εγγυηθεί ότι θα τις χρησιμοποιούσαν μετά μόνο για την κίνηση του δρόμου.

Αλήθεια, μέσα σε αυτόν τον καινούριο νόμο θα μπει μέσα και «παραθυράκι» για τις ως τώρα παράνομες, αν και ακόμα σε χρήση, κάμερες που λαμβάνουν και ήχο και έχουν ξεμείνει κι αυτές από τους Ολυμπιακούς Αγώνες; (ένα παράδειγμα για μια κάμερα που και καλά είναι για την κίνηση στο youtube. Το είχα δει στο blog του newmanifesto.)

Και για να έχουμε κι ένα καλό ερώτημα, γιατί ένας ολόκληρος νόμος για την ενοχοποιήση κάποιων εγκληματιών; Στην τρομοκρατική επίθεση στην αμερικάνικη πρεσβεία που προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν τις κάμερες και λέγανε δεν μπορούσανε λόγο αρχής προστασίας δεδομένων ..αν και προσπαθήσανε.. γιατί δεν κάνανε νόμο για αυτό; Ή η διαδήλωση είναι κάτι χείροτερο ή απλώς το πρώτο βήμα;

Εγώ γιατί βλέπω τώρα ακόμα και αυτοί που δεν φορούσαν κουκούλες, οι απλοί διαδηλωτές δηλαδή, να φοράνε και αυτοί κουκούλες.. Ρε παιδιά αν θέλετε απλώς να ξέρετε ποιοι πηγαίνουν στις διαδηλώσεις τότε να κρατάμε ένα απουσιολόγιο για να μην ταλαιπωριέστε κι άδικα δηλαδή..

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: