Αμάν πια με το Ιράν

Οκτώβριος 22, 2007

Οι εφημερίδες συνέχεια μιλάνε για τον κίνδυνο των πυρηνικών όπλων στο Ιράν. Τα φιλο-αμερικάνικα media προπαγανδίζουν για όλα αυτά τα κακά που συμβαίνουν στο Ιράν και πόσο χρειάζονται κάποιον να τους απελευθερώσει από αυτά. Τα αντι-αμερικάνικα MME λένε για το πόσο πολύ κοντά πλησιάζει η ώρα του πολέμου μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ. Εντάξει παιδιά το καταλάβαμε, όλοι θέλετε έναν πόλεμο και θέλετε και να πείσετε και μας για το ότι θα γίνει. Μέχρι και απειλές δολοφονίας για τον Πούτιν υπήρξαν (που άλλη όρεξη δεν είχε το Ιράν) και αμέσως παντού έγινε χαμός για αυτό. Και κρίμα είναι γιατί αυτός ο καταιγισμός προπαγανδών το μόνο που έχει κάνει είναι να τρομοκρατήσει τον μέσο πολίτη της κάθε χώρας αφού τώρα φοβάται για έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. Άντε τώρα να τον πείσεις ότι οι Η.Π.Α. δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια να πράξουν κάτι τέτοιο και ότι όλα είναι ένα πολιτικό παιχνίδι πρώτον για να πείσουν το Ιράν να αλλάξει τη στρατηγική του, μειώνοντας τα οικονομικά ανταλλάγματα για αυτήν την αλλαγή. Και δεύτερον φυσικά η τιμή του πετρελαίου. Αλλά το μόνο αποτέλεσμα από αυτό είναι να το πεισμώνουν ακόμα περισσότερο.
Όλα τα ΜΜΕ συμμετέχουν σε αυτό, κι ας μην το καταλαβαίνουν μερικά. Κρίμα.

Powered by ScribeFire.

Advertisements

3 Σχόλια to “Αμάν πια με το Ιράν”

 1. Evangelos Says:

  Το λεγομενο «ανάστροφο αποτέλεσμα». Επιστημονικός όρος για να περιγράψει κατηγοριά επιδράσεων σε άτομα που παρακολουθούν ΜΜΕ.

  Εδώ καθ’ υπερβολή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ένα συλλογικό υποκείμενο. Και αναφέρομαι στην κοινή γνώμη του Ιραν, διότι είμαι σίγουρος ότι η στρατηγική της κυβέρνησής του Ιράν υπαγορεύεται από πιο «ορθολογική» μελέτη των καταστάσεων.


 2. Δηλαδή για να δω αν καταλάβω καλά, εκτός από το ότι προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο εκτός του Ιράν, προσπαθούν να πείσουν και το κόσμο μέσα στο Ιράν (επειδή λες κοινή γνώμη του Ιράν); έτσι ώστε να αντιταχθούν στην στρατηγική της κυβέρνησής τους;
  Ναι όντως παίζει κι αυτό, γιατί ήδη ανησυχούν οι Ιρανοί έξω από το Ιράν για το τι θα γίνει, φοβούνται για τις δουλειές τους και ειδικά για αυτές που συνεργάζονται με το Ιράν.. και σιγά-σιγά αυτό αρχίζει να επηρεάζει και τους έσω.. αλλά μπορεί να έχει και αντίθετο αποτέλεσμα.. δηλαδή ένα ακόμα μεγαλύτερο πείσμωμα και έχθρα για τις ΗΠΑ..

 3. Evangelos Says:

  […] δηλαδή ένα ακόμα μεγαλύτερο πείσμωμα και έχθρα για τις ΗΠΑ..

  Αυτό ακριβώς εννοώ ως «ανάστροφο αποτέλεσμα». Όπως καταλαβαίνεις ισχύει και για την κοινή γνώμη πολλών χωρών της Δύσης.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: