Σχεδόν όλες οι κάμερες παρακολούθησης στην Αγγλία είναι παράνομες! και Σύστημα παρακολούθησης με 65-115 Ευρώ

Οκτώβριος 2, 2007

Το 95% των καμερών που βρίσκονται στους δρόμους και εταιρίες της Μεγάλης Βρετανίας διαπιστώθηκε από ειδικό στα θέματα βιντεοπαρακολούθησης. Αυτή η διαπίστωση έγινε όταν χρειάστηκε να περαστεί ένας καινούριος σχετικός νόμος στη Σκοτία. Στο μεταξύ με αυτόν τον καινούριο νόμο ακόμα και παραπάνω από το 95% των καμερών θα διαπιστωθούν παράνομες.

Όταν υπάρχουν κάμερες μέσα σε ένα ιδιωτικό τομέα πρέπει οι πιθανοί στόχοι να ενημερώνονται για την καταγραφή τους και για τη πιθανή χρήση των στοιχείων τους. Επίσης όταν στήνονται σε δημόσιο χώρο πρέπει να υπάρχουν πινακίδες που θα ειδοποιούν τους περαστικούς.

Η διαπίστωση αυτή έρχεται σε πλήρη συμφωνία με μια προηγούμενη μη κερδοσκοπική έρευνα, όπου κατέληξε ότι το 90 % των 4,2 εκατομμυρίων  καμερών παρακολούθησης  είναι μη συμβατό με το άρθρο προστασίας δεδομένων (Data Protection Act).

Αυτό το δεδομένο εκτός από όλα τα άλλα, σημαίνει ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό στοιχείο αλλά και να δημιουργήσει πρόβλημα στην καταγγελία και στην απόδοση ποινής σε κάποιο εγκληματία αν έχει πιαστεί από μια κάμερα (ο λόγος ύπαρξης και της κάμερας).

Κι επίσης προσθέστε και τα στατιστικά αποτελέσματα που δείχνουν ότι μετά από την παρακολούθηση 10.000 καμερών δεν φαίνεται να έχουν κάποιο καλύτερο αποτέλεσμα στην αντιμετώπιση των εγκλημάτων. (Έγραψα για αυτήν την έρευνα σε προηγούμενο ποστ)

πηγή: theregister.co.uk

——————————————————

Θέλετε να παρακολουθήσετε μια τηλεφωνική συσκευή ή ακόμα και να την μπλοκάρετε; Έ τώρα με μια τόσο μικρή συσκευή, που μπορείτε να τη φορτίζετε με το USB του ηλεκτρονικού σας υπολογιστή, τώρα μπορείτε! Ακόμα και ο James Bond θα τη ζήλευε 😛 Από 65 έως 115 ευρώ έκαστος.

πηγή: reghardware.co.uk
εταιρία: gadget.brando.com.hk

Powered by ScribeFire.

Advertisements

7 Σχόλια to “Σχεδόν όλες οι κάμερες παρακολούθησης στην Αγγλία είναι παράνομες! και Σύστημα παρακολούθησης με 65-115 Ευρώ”


 1. Βρε συ ο γνωστός twocows από το Rockarolla είσαι?:)


 2. Με βρήκες! Τι κάνει το χελωνάκι σου teamer;


 3. Α τις περιπέτειες του, τις διηγείται αποκλειστικά στο blog μου! Συνεχίζεις βλέπω τα ενδιαφέροντα blog σου ε? 😉
  Ρε συ η Δανάη κρατάει κανένα blog εκτος RR?

 4. espοir Says:

  Δλδ θα ετοιμάσουν 5 εκατομμύρια πινακίδες που να γράφουν «Σας ενημερώνουμε ότι καταγράφεστε» … το ίδιο κόλπο που εφαρμόζεται και στην Ελλάδα.

  (Ίσως τους βγει πιο οικονομικό να το γράψουν σε μερικές μεγάλες πινακίδες … αφού τα πάντα καταγράφονται παντού στην Αγγλία).


 5. @teamer: Θα την βρεις στο ζουληγμένο μανταρίνι..

  @espoir: Στο μεταξύ το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι για να μην υπάρχει τόσο μεγάλο κόστος αρκετές από αυτές τις κάμερες είναι ψεύτικες και υπάρχουν μόνο για την τρομοκράτηση των περαστικών…

 6. notdani Says:

  ΓελΟΙο οχι ΓελΕΙο!
  (ειπε η ξενερωτη)


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: