Εκεί θέλω να πάω..

Σεπτεμβρίου 14, 2007

Αυτή είναι η παραμυθένια ιστορία των νησιών Τοκελάο. Τα νησιά δηλαδή του «Βοριά» και θα τα βρείτε κάπου «κοντά» (ας το πούμε) στη Νέα Ζηλανδία.

Τί το ξεχωριστό έχουν αυτά τα ιχθυοκαλλιεργητικά νησιά, στα οποία μετακινούνται με κανό και είναι 37 ώρες μακριά με πλοίο από την Σαμόα, με πληθυσμό 1500 κατοίκων;

Έχετε προσέξει μια υπηρεσία στο Ίντερνετ που παρέχει δωρεάν ιστοσελίδες για τον καθένα μας, οι οποίες όμως στο τέλος έχουν το όνομα .tk αντί για .com ή .gr;

Ε αυτό το domain, το .tk δηλαδή, ανήκει σε αυτά τα νησιά. Και κάνοντας οι επιχειρηματίες μια συμφωνία με τη διοίκηση των νησιών για τη χρήση αυτού του domain τα νησιά αυτά έχουν μια οικονομική ανάπτυξη των 10%, έχουν ασύρματη πρόσβαση στο ίντερνετ, μπόλικους ηλ. υπολογιστές και τα τηλέφωνά τους γίνονται μέσα από το scype.  Ενώ στο παρελθόν χρησιμοποιούσαν walky-talkies μεταξύ τους και για εξωτερικό μέσω ραδιοκυμάτων από τη Σομαλία.

Όμορφη ιστορία, ε;

Άρα μπορεί να γίνεται και ιατρική παρακολούθηση από μακριά μέσω βίντεο. Έχουν πρόσβαση σε youtube και τα λοιπά. Ήδη έχουν μεγάλα προβλήματα λόγω της μετανάστευσης των νεαρών ιθαγενών στις μεγάλες γειτονικές χώρες για να μπορούν να στέλνουν λεφτά στο σπίτι τους κι έτσι ίσως δεν θα αναγκάζονται να φεύγουν.

(Το μόνο αρνητικό είναι ότι επειδή δεν ισχύει κανένας νόμος για τις σελίδες με αυτά τα domains. Μπορεί να ανέβουν και παράνομα για μας αρχεία (όπως μουσικά κτλ, ή κάτι ακόμα πιο ακραίο). Αλλά κάπως προσέχει και η εταιρία.

Λινκς:

Net gains for tiny Pacific nation

http://www.tokelau-info.tk/
http://en.wikipedia.org/wiki/Tokelau

Powered by ScribeFire.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: