Δεν μας τα λέει καλά ο Τσάβες

Αύγουστος 22, 2007

Τα διαβάσετε; Επεκτείνει για μια άλλη φορά τη θητεία του ο πρόεδρος της Βενεζουέλας από 6 σε 7 χρόνια αυτή τη φορά και «καταργεί τους περιορισμούς στις προεδρικές θητείες«. πηγή: in.gr. Για να ολοκληρωθεί θερμοποίηση πρέπει να περάσει από δυο βήματα, πρώτα να ψηφιστεί από τη «Βουλή» που ήδη ψηφίστηκε και μετά να περάσει από δημοψήφισμα, το οποίο θα συμβεί σε κάνα δυο μήνες.  
Εννοείται ότι είμαι υπέρ με αυτό που ο Τσάβες προσπαθούσε να κάνει. Περισσότερα προνόμια στους φτωχούς, δημόσια νοσοκομεία, και μπλα μπλα. Αλλά δεν μπορεί να λέει ότι μ’ αυτόν τον τρόπο δίνει «περισσότερη δύναμη στο λαό να επιλέγει« Αυτό δεν είναι ενίσχυση της δημοκρατίας, αλλά ακρωτηριασμός αυτής. Και δεν ξέρω καλά-καλά πώς ψηφίστηκε στη Βουλή, γιατί απ’ ότι διαβάζω απέκλεισαν πρώτα από το ψήφισμα κάθε αντιπολίτευση.

Μα αν είναι ο Τσάβες τόσο σίγουρος για τον εαυτό του και για την εμπιστοσύνη του λαού στο πρόσωπό του γιατί κάνει αυτές τις αλλαγές; Δεν θέλει να ξέρει αν όντως συνεχίζει να τον εμπιστεύεται ο λαός και να κρίνεται όπως κάθε δημοκρατικά εκλεγμένο κόμμα; Έτσι μπορεί να βλέπει κι αν πηγαίνει στη σωστή πορεία βρε παιδί μου…
Κρίμα.

Πάντως μ’ αρέσει που το φέρνει λάου-λάου. Πρώτα 6 χρόνια, μετά 7 .. άντε να δούμε. Τώρα λένε έχει μείνει το δημοψήφισμα, αλλά απ’ ότι έχουμε δει από την ιστορία δεν θα δούμε καμιά έκπληξη.

Powered by ScribeFire.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: