Κάμερες Παρακολούθησης – δεν σταματούν το έγκλημα

Ιανουαρίου 22, 2007

Απογοήτευση η απάντηση των Ελλήνων στα διάφορα «δημοψηφίσματα», αν όντως αληθεύουν, για το θέμα των καμερών. Είναι έτοιμοι λένε να δεχτούν τις κάμερες στη ζωή τους. Ακόμα και στην Ελλάδα.

Όμως όντως κάνουν καλό οι κάμερες; Τι λένε οι έρευνες σε χώρες που χρησιμοποιούν ευρέως αυτές; Στο blog του Grits for Breakfast μπορούμε να δούμε εκτός από τις εύστοχες σκέψεις του και κάποια links σε έρευνες όπως σε αυτήν που έγινε στην Αγγλία όπου σε 13 από τις 14 περιοχές που έχουν εγκατασταθεί οι κάμερες δεν υπήρξε καμιά μείωση της εγκληματικότητας.

Πες ότι βάζουμε τις κάμερες, το οποίο σημαίνει και περισσότερα λεφτά για την «ασφάλειά μας», αυτό σημαίνει ότι θα επαναπαυθούμε και δεν θα κλειδώνουμε τα σπίτια μας (ακόμα καλύτερα για τον εγκληματία) γιατί θα νομίζουμε ότι υπάρχει κάποια καμέρα; Ή θα βλέπουμε να κακοποιείται κάποιος μπροστά μας από κάποιον άλλον και θα λέμε «δεν πειράζει, δεν χρειάζεται να κάνω τίποτα, υπάρχει η κάμερα». Κι αν η κάμερα δεν δουλεύει; Κι αν τελικά πεθάνει το θύμα; Σε τι βοηθάνε τότε οι κάμερες; Λες και το έγκλημα δεν μπορεί να μεταφερθεί στις γωνίες που δεν υπάρχουν οι κάμερες. Αφού τις θέλετε τόσο πολύ δεν φέρνουμε καλύτερα πίσω και το μεγάλο μάτι που είχαμε πάνω στην Αθήνα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004;

 Σωστή και η ρήση του Benjamin Franklin όπως γράφει το blog του pestaola.gr:

«They who would give up an essential liberty for temporary security, deserve neither liberty or security»

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: