Έγλημα στο Θάλαμο

Νοέμβριος 11, 2006

Πάνω από 250 Ευρώ κλάπηκαν από το πορτοφόλι ενός συνθαλαμιζόμενού μου.

Ένα λοχιόσημο κλάπηκε από το Λοχία του Θαλάμου.

Εδώ και δυο μέρες ήρθαν 2 Ρώσοι που δεν ξέρουν γρι Ελληνικά, κι ένας Τσεχορώσος που ξέρει καλά ελληνικά. Επίσης ήρθαν 2 Έλληνες από μετάθεση. Από τους οποίους 2 ο ένας μας έχει πει διάφορα του στυλ «Σπάω και λουκέτα, αν θέλετε» κι ένας παλιός που έφυγε μας πληροφόρησε ότι κάποιος από τους 2 (δεν ξέρουμε ακόμα ποιος) ήταν γνωστός εκεί που ήταν ως ελαφροχέρης.

Ποιος διέπραξε το έγκλημα μεταξύ της 12 παρά το βράδυ και τις 8 το πρωί; Ποιά είναι τα στοιχεία; Μπορεί κάτι να αποδειχτεί; Οι θαλαμοφύλακες δεν είδαν τίποτα το βράδυ, αν και βγαίνανε έξω από το θάλαμο για να καπνίσουν κάποια 5λεπτα. Ο ένας από αυτούς όμως ήταν και ο ένας καινούριος από τους 2 Έλληνες. Εγώ ξύπνησα και είδα κάποιον να ψαχουλεύει ρούχα το βράδυ, αλλά νόμιζα ότι απλώς αλλάζε ρούχα για να ξεκινήσει την υπηρεσία του. Δυστυχώς δεν είχα ρολόι εχθές για να δω την ώρα.

Η ανάγκη μας όμως για να ενοχοποιήσουμε κάποιον στα γρήγορα βγήκε αμέσως στην επιφάνεια. Ακόμα και σε μια τόσο μικρή κοινωνία όπως ένος θαλάμου των 20 ατόμων. Χωρίς να είμαι σίγουρος για αυτό που είδα, αμέσως εγώ δείχνω με το δείκτη μου τον ένοχο. Ακόμα και ο συνάδελφός μου περίσσοτερο στηρίχθηκε στο φημολογούμενο βεβαρημένο ιστορικό για να αρχίσει να ψάχνει τσέπες του ύποπτου(όλοι οι καινούριοι σήμερα ήταν εξοδούχοι) χωρίς καν να έχουν αποδειχτικά στοιχεία. Η εμπιστοσύνη χάνεται.

Και μιας και μιλάμε για «εγλήματα». Εδώ ένα αξιοπρόσεκτο blog αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στην αστυνομική λογοτεχνία που είναι υποψήφιο να μπει στο θεματολόγιο μου: Έγλημα και Τιμωρία της Composition Doll.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: